Restaurant Bij Qunis

In maart 2015 starten Ronald en Tamara Kunis restaurant Bij Qunis in het oude gemaal De Lynden gelegen in Lijnden. Lijnden is een plaats in de gemeente Haarlemmermeer en ligt onder de rook van Amsterdam.

Het gemaal stamt uit 1847 en speelde een belangrijke rol bij de droogmaking van de Haarlemmermeer in de periode 1849-1852. Het gemaal is in 2005 buiten gebruik gesteld en mag zich inmiddels een Rijksmonument noemen.

Sinds enkele jaren is het gemaal in eigendom van BOEi, een non-profit organisatie die zich bezighoudt met herbestemmen van industrieel, religieus en agrarisch erfgoed. In 2014 is de restauratie van het ketelhuis gestart met respect voor het monumentale karakter. Wij zijn er trots op dat dit unieke deel van het gemaal is herbestemd tot restaurant Bij Qunis!

In deze bijzondere industriële omgeving kookt Ronald samen met zijn team met veel verse groenten en andere producten van het seizoen.

Het restaurant zal plaats bieden aan ca. 80 personen en er zijn twee aparte (vergader) zalen beschikbaar tot ca. 30 en ca. 14 personen. Verder is er een heerlijk terras met uitzicht op de Ringvaart.

Ronald Kunis: ”Onze gasten, zowel zakelijk als privé, zullen gaan ervaren dat historie in de polder en de bijzondere industriële omgeving samenkomen met een oprecht warm welkom en kwalitatief goed en eerlijk eten. Mijn keuken laat zich omschrijven als een mediterrane keuken. Seizoensgroenten zijn mijn favoriete ingrediënten. Maar een stuk verantwoord vis of vlees zal zeker niet ontbreken in mijn gerechten die voornamelijk te omschrijven zijn als; gezond, licht en fris. Voldaan en energiek van tafel gaan, dat zijn voor mij belangrijke voorwaarden.”