SHOWROOM JUFFROUW JANSEN.

Na een grondige verbouwing liegt het resultaat er niet om: laat je verwelkomen door de gigantische roze pump die als trap dient. Juffrouw Jansen maakte zelf het ontwerp en nam voor de uitvoering een timmermansbedrijf en een leerspecialist in de arm. Zelfs Nederlands bekendste schoenenontwerper Jan Jansen – it’s in the name – was onder de indruk van de roze reuzenhak.

Iets minder prominent aanwezig maar zeker niet te missen is de oldskool jukebox (een vrij zeldzame Wurlitzer 1800 voor de kenner). Op de kop getikt op een veiling en nog altijd functionerend vult hij de ruimtes met nostalgische muziek. Zo schuilt achter de meeste voorwerpen in het hoofdkantoor van Juffrouw Jansen een anekdote: van de houten staldeuren tot de boogramen afkomstig uit een Belgisch klooster.

Barbara de Bruijn en haar man Peter van ’t Veen, die samen aan de wieg staan van het merk, delen een passie voor kunst. Alle schilderijen en de lampen van Sciolari en Barovier die het pand sieren zijn door hen aangekocht. Van de glazen lamp van de Italiaanse kunstenaar Carlo Naso zijn er slechts een paar in de wereld: naast Jennifer Lopez en Beyoncé mag Juffrouw Jansen zich gelukkig prijzen met een exemplaar.
‘We realiseren ons goed dat bezoekers soms van ver moeten komen,’ aldus Peter en Barbara.
‘Dat reizen wordt beloond met een stukje beleving dat je hier ervaart. Een plek waar showroom, studio en design samenkomen met het gevoel van een galerie: het Juffrouw Jansen museum! Want mode is kunst en kunst is mode.’